Oost Gelre-Winterswijk

21 maart lezing: tuinieren gaat niet altijd over rozen.

Tijdens deze lezing praat Frans Nienhuis over persoonlijke ervaring met vaste planten.

Al meer dan 45 jaar tuiniert hij en zijn interesse gaat vooral uit naar vaste planten en hun toepassing in de tuin. Door schade en schande is geleerd welke planten het wel en niet doen in de tuinen waarin die Frans heeft aangeplant. Door de jaren heen zijn diverse stijlen en stromingen voor wat betreft het gebruik van vaste planten voorbij gekomen. Een van de laatste ontwikkelingen is het semi wild tuinieren onder de noemer Dutch Wave, met als grote inspirator Piet Oudolf uit Hummelo.

Maar wat zijn nu eigenlijk vaste planten? Welke eigenschappen hebben ze? Hoe kunnen we onze favoriete vaste planten vermeerderen? En wat betekent de klimaatverandering voor de toepassing vaste planten? Onder andere over deze aspecten wordt die avond vertelt. Graag stelt Frans tijdens deze lezing ook de wat onbekendere vaste planten aan u voor. Ook bij hem, met zijn lange ervaring, lukt het niet altijd met elke plant. Dat hoort bij tuinieren. En tijdens deze lezing gaat het niet over rozen!    

21 maart Borchuus, Kerkplein 3 in Varsseveld
19.30 uur aanvang, leden gratis, niet leden €3.-

Frans Nienhuis,
hovenier en bloemist, hobbykweker van niet alledaagse-tuinplanten met een verhaal
Plantenwinkeltje van Frans www.plantenwinkeltjevanfrans.nl

1 April, plantenruilbeurs in Dinxperlo

 

Op die zaterdag vind de altijd gezellige plantenruilbeurs plaats.
Velen zijn hiermee bekend maar ook velen nog niet.
Al lekker bezig in de tuin omdat die winter nu echt lang genoeg duurt en je hebt plantjes over of juist kale plekken in de tuin.
Tijdens de ruilbeurs mag iedereen die zijn planten, struiken, bollen, zaden, stekken en alle aanverwante tuinartikelen die wel een nieuwe leuke eigenaar verdienen uitstallen.
Dit gebeurt met de dichte knip en hoeft niet wat te ruilen te hebben, iedereen is gewoon blij om een ander er juist blij mee te maken.
De koffie staat klaar en de beurs duurt van 9.00 uur tot 10.30 uur en is op de parkeerplaats van het blauwe meer in Dinxperlo. De kolk 6.

18 April. Natuur inclusieve leefomgeving.

Lezing door Nico Wissing.

Locatie: De Hofnar, Polstraat 7 Aalten.

Aanvang: 19.30 uur.